Coagulatie spot remover

Prijs: 15 minuten € 35 / 30 minuten 65

Coagulatie spot remover

treatment

Er zijn verschillende goedaardige huidafwijkingen die als cosmetische storend kunnen worden ervaren en die wij veilige en steriel weg kunnen halen met deze coagulatie behandeling, ook wel thermolyse genoemd.

Coagulatie spot remover indicatie:

Z

Pigementvlekjes en ouderdomsvlekken

Z

Gerstekorrels (milia)

Milia zijn hele kleine, onschuldige witte ronde bultjes in het gelaat, vaak rondom de ogen. De oorzaak is niet duidelijk. Mogelijk is er een verstopping van talgklier uitvoergangetjes in de opperhuid. 

Z

Steelwratjes (fibromen)

Fibromen zijn veel voorkomende steelwratjes, vaak gelokaliseerd in de hals of onder de oksels en soms in de liezen of op het ooglid. Meestal voelen ze zacht aan en zijn ze iets gesteeld, soms gepigmenteerd. 

Z

Ouderdomswratten

Dit zijn veel voorkomende niet-virale wratten die een bloemkoolachtige structuur hebben. Ze zijn in veel verschillende varianten van lichtbruin tot heel donkerbruin. Een ouderdomswrat ontstaat meestal op volwassen leeftijd en meestal vanaf het 50 ste jaar. 

Z

Talgklierhyperplasie (vergroot talgklier)

Talgklierhyperplasie betekent letterlijk een zichtbare vergroting van de talgkliertjes in de huid. Deze volkomen onschuldige huidaandoening komt nogal eens voor bij de ouderwordende huid, waarbij zonblootstelling ongetwijfeld een belangrijke rol speelt. Daarom zien we de huidafwijking voornamelijk in het gezicht. We zien meerdere kleine, gele, ietwat gelobde bultjes. 

Coagulatie spot remover indicatie:

Z

Syringomen (bultjes rond de ogen)

Syringomen zijn kleine, goedaardige bultjes die uitgaan van de zweetkliertjes. Verreweg de meeste syringomen worden aangetroffen op de onderoogleden. 

Z

Xanthelasma (cholesterol ophopingen rondom de ogen)

Xanthelasma zijn gelige, ovale plekken, meestal gelokaliseerd rond de ogen. Het zijn plaatselijke vetbultjes die soms worden gezien bij mensen met een te hoog cholesterol.

Z

Dermale Naevi (goedaardige moedervlekken)

Dit zijn verdikte bindweefselbultjes die iets lichtbruin van kleur kunnen zijn. Soms groeit er een haartje uit. Ze worden ook vaak pukkels of heksenpukkel genoemd en bevinden zich vaak in het gezicht op de bovenlip, kin of neus. 

Z

Couperose

Couperose kan ook op uw wangen, neus, voorhoofd en kin voorkomen. Bij couperose liggen wijde bloedvaatjes dicht aan de oppervlakte van uw huid. Hierdoor heeft de huid altijd een rode kleur. Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige bloedvaatjes in uw huid slapper en wijder worden. De oorzaak hiervan is niet bekend, wel zijn er een aantal verschillende zaken die kunnen bijdragen aan het ontstaan van couperose: erfelijkheid, UV-licht, huidtype: mensen met lichtere huidtypen hebben meer kans te hebben op couperose, wisselende temperatuur

Z

Bloedblaasjes en Spider Naevi

Bloedblaasjes zijn kleine rode blaasjes. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen. Maar meestal komen ze voor op het decolleté, gezicht, rug en buik. Ze kunnen 1 tot 5 millimeter groot worden en zijn eenvoudig te verwijderen.

Behandelmethode

Met thermo-coagulatie kan dit verholpen worden, vaak al met 1 behandeling. Met deze behandeling wordt er gebruik gemaakt van een coagulatie apparaat. Doormiddel  een puntige elektrode die op het te behandelen gebied komt. Er wordt kort stroom afgegeven de trillingen met zeer hoge frequentie veroorzaakt een warmte-effect. De omliggende huid wordt intact gehouden. U voelt dit even kort maar het is goed te verdragen. Er zal een zwart vlekje zichtbaar zijn na de behandeling. Binnen een aantal dagen vormt zich een korstje die binnen enkele weken spontaan er af valt. De huid is dan wat roze van kleur. Dit kleurt vanzelf bij.

Nazorg

De wondjes na de coagulatie behandeling minstens 5 dagen droog houden. Onder de douche afdekken met een eilandpleister. De huid dient na het afvallen van het korstje in te worden gesmeerd met een goede SPF met een minimale beschermingsfactor (SPF) 40 met UVB en UVA- bescherming om pigmentvlekken te voorkomen (sunblock elke twee uur). Twee weken na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank. De coagulatie behandeling mag na 4 weken nogmaals worden uitgevoerd.

Contra-indicaties

  • Moedervlekjes
  • Melanomen
  • Pacemaker
  • Hartritme stoornissen
  • Bloedverdunners
  • Suikerziekte
  • Chemotherapie (1 jaar na kanker en bestraling)
  • Zwangerschap

Ik voor het eerst deze behandeling gehad en kreeg bij iedere stap uitleg. Ook de nabehandeling wordt goed besproken. Hierdoor viel de behandeling heel erg mee, en kijk ik al uit naar de volgende keer. 

– MAUD –

Het voelde heel vertrouwd en professioneel. Claire, weer bedankt voor het mooie resultaat

– JACQUES –